Om migHvem er jeg?

Jeg er Ulla Dyrløv, autoriseret psykolog og godkendt specialist i klinisk børnepsykologi.

Siden min studietid på Københavns Universitet har jeg hovedsageligt beskæftiget mig med familier, børn og unge og har især interesseret mig for, hvad der skal til for, at et barn kan udvikle sig ad en sund sti.

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Jeg startede min psykologkarriere i august 2000 i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) i Københavns Kommune, hvor jeg var ansat frem til 2006.

Jeg var koordinator for småbørnsområdet (0-6 år) og fungerende psykolog på adskillige skoler og et par gymnasier. I denne stilling fik jeg et bredt kendskab til mange forskellige typer af familier, skoler og aldre på børn.

Jeg arbejdede tæt sammen med børne- og ungdomspsykiatrien og lærte dette område godt at kende. Derudover sad jeg i ansættelsesudvalget og tosprogsteamet, hvor jeg var med til at uddanne tolke.

I PPR blev jeg klædt på til at foretage kognitive funktionsundersøgelser og vurdere et barns trivsel i forskellige kontekster af det pågældende barns liv. Jeg blev PPR-uddannet i den konsultative metode, og i 2004 blev jeg autoriseret af Psykolognævnet.

Familiepsykologisk Praksis

I 2006 ønskede jeg nye udfordringer og startede Familiepsykologisk Praksis sammen med Charlotte Bjerregaard, min kollega gennem seks år. Vi driver fortsat denne praksis sammen og har i alle årene beskæftiget os med børn, unge og familier.

Jeg har i ti år fungeret som børnesagkyndig ved de nordsjællandske retter. Her fik jeg et indgående kendskab til familier, der gennemgår svære og konfliktfyldte skilsmisser, og hvordan man bedst kan tage vare på barnet i dette felt.

Jeg bruges som supervisor i mange forskellige sammenhænge.

Efteruddannelser

Jeg har efteruddannet mig i systemisk arbejde med familier og børn under Dr. Eia Asen på Marlborough Family Service (nu en del af Anna Freud Center) og har deltaget i flere kurser og workshops med Dr. Peter Fonagy, Dr. Eia Asen og Haim Omer.

Jeg er uddannet ved Center for Autisme, så jeg er i stand til at undersøge et barn for en mulig autismediagnose. I en årrække har jeg fungeret som supervisor på flere dagbehandlingsskoler, hvor jeg primært beskæftiger mig med børn med autisme.

Tv-psykolog og meningsdanner

Jeg en aktiv debattør og meningsdanner inden for børneområdet. Gennem årene har jeg udtalt mig til adskillige medier og fungeret som ekspert i tv-programmer på både DR og TV2.

Jeg er fast tilknyttet psykolog i X Factor, Den store bagedyst, Den store juniorbagedyst og børnenes MGP. Mit arbejde i medieverdenen har skabt en interesse for, hvordan en produktion bedst muligt kan passe på sårbare medvirkende, herunder alle børn. Derfor har jeg i en årrække været gæsteunderviser på Dansk Medie- og Journalisthøjskole i København.

Jeg har medvirket i tv-programmerne “Ingen styr på ungerne”, “Når skærmene styrer familien” og “Aldrig for sent”. Jeg har desuden optrådt i andre programmer, bl.a. “Presset ungdom” og “Petra elsker sig selv”.

Medierne bruger mig ofte som kilde, når de laver historier om børn, unge og familier.
Herunder har jeg valgt enkelte artikler ud:

Psykolog Ulla Dyrløv